Temaarbete

För fjärde året i rad arbetar vi med Utmaningen som hålls av Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik. Utmaningen startar under våren och avslutas under hösten med att man skickar in en redovisning av arbetet. Första året vi var med, år 2012, handlade det om träd. Vi var entusiastiska och körde igång med hjärtans lust, men barnen var tämligen ointresserade. Vi rannsakade vårt arbete och insåg att vi hade en del att göra för att få barnen med oss. Jag, Susan, var på IKEA och hittade en handdocka i form av en uggla och köpte en till oss var. Vi sade, vi testar och där satt det! Barnen döpte ugglorna, Lill-Uggla och Ugglis, och de dök emellanåt upp när vi var i skogen och när vi arbetade med utmaningen var ugglorna en självklar del av det hela. I november skickade vi in en saga som vi gjorde tillsammans med barnen. Till vår stora glädje kom den med i tidningen Bi-lagan!

2013 var temat för utmaningen fåglar. Ett sådant fantastiskt roligt och givande tema! Barnen var otroligt taggade och intresserade. Vårt mål var att barnen skulle lära sig fem fåglar, de lärde sig 10, minst. De målade, skulpterade, pysslade fågelholkar i papp, lyssnade på fågelsång i vår fantastiska fågelbok, vi satte upp en fågelholk, vi gjorde fågelmatshållare och satte upp m.m. Detta året skickade vi in dikter som barnen skrivit. Här samarbetade vi med skolan och barnen skrev dikter under skoltid på temat fåglar. Även detta år kom vi med i Bi-lagan!

2014 var utmaningen – Tema fortplantning. Vi valde att arbeta med växter under våren, där vi planterade, sådde etc. På hösten arbetade vi med djur och människor först och främst. Se mer i artikeln som även detta år kom med i tidningen Bi-lagan. Och inte nog med detta, det kom ett paket och ett brev med posten.

tidning

11401423_10153283976858614_482474060768763770_n

Utmaningen 2015 handlar om Ekosystemtjänster och vi kommer att fokusera på vatten. Vi återkommer mer om detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s